Forsterket fosterhjem

Fosterhjemmene på Brusetkollen

Noen barn og ungdom bor av ulike grunner i fosterhjem. Fosterhjemmene på Brusetkollen er forsterket, det betyr at det alltid er en voksen som er hjemme for å følge opp litt ekstra. Barna og ungdommen som bor i fosterhjem på Brusetkollen er akkurat som andre barn og ungdom, bortsett fra at noe har vært så vanskelig hjemme at de ikke kan bo sammen med sine foreldre lenger. Fosterhjemmene er som andre familier, forskjellige. I noen familier er det kun to voksne, i andre familier kan det bo barn som er eldre eller yngre. De bor i helt vanlige hus, med vanlig rom, og eget rom til fosterbarnet. Mange av fosterfamiliene har husdyr, noen har hund, katt eller kanskje hest. Noen har også hytte eller båt som de bruker sammen som familie. Fosterbarna er med på alle aktivitetene fosterfamilien gjør. Fosterfamiliene ønsker at barna som bor hos dem skal få holde på med fritidsaktiviteter de liker, og de følger opp dette med kjøring til og fra treninger og heiarop på kamper eller stevner.

Satelitten

De fleste fosterbarna er hos en annen familie ca. en helg i måneden, det kalles besøkshjem. Noen er hos sine foreldre eller annen familie isteden. Alle får ha kontakt med familie og venner. Fosterbarna på Brusetkollen har sin egen kontaktperson som skal passe litt ekstra på at de har det bra i fosterhjemmet sitt. Disse jobber på avdeling Satellitten. De voksne på Satellitten skal også sørge for at familien blir tatt godt vare på, og at fosterbarnet får en god skolehverdag. De samarbeider med andre voksne rundt, slik at fosterbarnet skal få mulighet til utvikling og mestring på skole og fritidsaktiviteter.  Alle barna og de voksne på Satellitten drar på ferietur til et fast sted i Risør en uke hver sommer. Dette er noe både barna og de voksne gleder seg like mye til hvert år. De aller fleste fosterbarna på Brusetkollen bor i fosterhjemmet sitt til de er voksne. Les mer om Satelitten her.

Har du noen spørsmål til Brusetkollen?

Ta kontakt med oss i dag

Om du skal bo hos oss,  er foresatt eller pårørende eller om du har noen spørsmål om Brusetkollen sitt virke – ikke nøl med å ta kontakt hvis det er noe vi kan svare på.