Signe – ungdomsavdeling

Avdelingsleder

Kari Bøhn Hagen

Slider

Til deg som skal bo hos oss

På avdeling Signe er det plass til tre ungdommer i alderen 13-19 år. Dette kan være både gutter og jenter. Det er forskjellige grunner til at man bor på Brusetkollen. Ofte er det fordi det har blitt vanskelig hjemme og ungdommen trenger å bo et annet sted i en kortere eller lengre periode. Avdeling Signe er en avdeling for de ungdommene våre som har et klart definert mål om selvstendighetstrening. På avdelingen får ungdommene trene seg til en selvstendig tilværelse med voksne rundt seg. Det blir muligheter for å trene seg på alt man trenger for en selvstendig tilværelse som å lage budsjett, handle, lage mat, vaske klær, øvelseskjøre etc. Vi vil at alle som bor på Brusetkollen skal gå på skole eller ha en jobb / praksisplass på dagtid. De fleste ungdommene som bor på avdeling Signe har bodd på en av de andre avdelingene på Brusetkollen før de flytter inn.

Vi som jobber her

Alle som jobber hos oss er forskjellige, i alder, kjønn, utdanning og interesser. Men vi har alle en ting til felles; nemlig at vi liker ungdommer og at vi ønsker å hjelpe dem så de kan å få en bedre hverdag og klare seg selv. Når du flytter til oss får du to særkontakter som har særlig ansvar for å hjelpe deg og samarbeide med andre rundt deg slik at du skal få best mulig støtte inn i en selvstendig tilværelse.

Hva har vi hos

  • Eget rom (store rom)
  • Bad som du deler med annen ungdom  
  • Wifi og kabelnett
  • Gode muligheter for å ha venner på besøk

Nærområdet

Avdelingen ligger med Vakås togstasjon rett utenfor vinduene. Fra Asker går det ofte tog til både Oslo og Drammen, samtidig som Asker bussentral har en rekke avganger til andre steder. Toget til Oslo tar 20 minutter. I Asker er det mange butikker, cafeer, samt et kjøpesenter. Kulturhuset ligger ved torget, og har et bibliotek, stor moderne kino med flere saler, og det arrangeres en rekke konserter.

Asker har mye natur, og har flere strender og badeplasser. I området finner du flere gode fiskemuligheter, alpinanlegg, skøytebaner, idrettsanlegg og flere svømmehaller. For den som er glad i å holde seg i form byr Asker på flere store og små treningssentre.

Avdelingen ligger 10 minutter med bil, (20 minutter med buss) fra Sandvika sentrum. Sandvika storsenter har alt man trenger; rikelig med cafeer, restauranter og shoppingtilbud. Sandvika storsenter er et av Norges største kjøpesenter, med 192 butikker og spisesteder.

Våre avdelinger

Se flere av våre avdelinger