Barnevernsinstitusjon

HVORDAN SER DET UT PÅ EN BARNEVERNSINSTITUSJON?

HVORDAN SER DET UT PÅ EN BARNEVERNS
INSTITUSJON?

Noen ser for seg at barnevernsinstitusjoner ser ut som store institusjoner som sykehus eller skoler, og noen ser for seg at det ser ut som et amerikansk fengsel. Noen tenker at det er store sovesaler der, og at man ikke får lov til å gå ut. Ingenting av dette er riktig. Våre avdelinger på Brusetkollen er helt vanlige hus. Om du går forbi dem så kan du ikke se at det er en barnevernsinstitusjon. Husene har helt vanlige rom, garasje, kjøkken, bad og stue. De er pent oppusset og er moderne og fine. 

BOR DET BARE «PROBLEMBARN» PÅ BARNEVERNSINSTITUSJON?

BOR DET BARE «PROBLEMBARN» PÅ BARNEVERNS
INSTITUSJON?

Noen tenker at det å bo på barnevernsinstitusjon gjør at man er veldig spesiell. At man er et «problembarn» eller en «institusjonsunge». Vi som jobber på Brusetkollen vet at det ikke er riktig. Barna og ungdommene som bor på Brusetkollen er akkurat som alle andre barn og ungdommer, bortsett fra at noe har vært vanskelig hjemme. Vår jobb i den tida barna og ungdommene bor på institusjonen er at de skal ha det så bra som mulig, at familien skal bli godt tatt vare på, og at barna og ungdommene skal få til skolen.

SKAL JEG BO PÅ INSTITUSJON TIL JEG BLIR VOKSEN?

Ingen barn eller ungdommer bor på barnevernsinstitusjon hele oppveksten. De bor her en liten periode av livet sitt før de flytter til noe annet som skal vare lenger. Noen flytter hjem igjen eller kanskje til noen andre i familien, eldre ungdommer flytter kanskje på egen hybel, noen flytter i fosterhjem og andre flytter til andre institusjoner. Det er veldig forskjellig hvor lenge man bor på barnevernsinstitusjon, men det er ikke meningen at man skal bli boende i mange år. Når barnet eller ungdommen flytter inn skal det med en gang lages en plan for hvor lenge man skal bli boende, slik at ungdommen og barnet skal vite dette. Noen bor et par måneder, og noen kan bo lenger enn dette.

Hos oss kan du leke i den gamle dukkestuen til Kong Olav, faren til Kong Harald.

Har du noen spørsmål til Brusetkollen?

Ta kontakt med oss i dag

Om du skal bo hos oss,  er foresatt eller pårørende eller om du har noen spørsmål om Brusetkollen sitt virke – ikke nøl med å ta kontakt hvis det er noe vi kan svare på.